Session 4 examined the clinical and medical efficacy of velvet antler

There is broad consensus that antler is «chondro-protective,» mainly due to high levels of chondroitin sulfate and other gylcosaminoglycans. This means that it protects and restores damaged cartilage, the source of arthritic pain.

Small-scale clinical trials have already demonstrated that pain-relief from antler-derived products can be comparable to that of NSAIDs (non-steroidal anti-inflammatory drugs) with the important difference that side effects tend to be good rather than bad, and there is no known risk associated with long-term use. More trials are underway, but results are not yet published.

Сессия: рассматривались исследования клинической и медицинской эффективности пантов.

Есть общее согласие, что панты являются «chondro-защитником» главным образом из-за высоких уровней хондроитин сульфата и другого гликозаминогликанов. Это означает, что защищается и восстанавливается поврежденный хрящ, источник артритической боли.

Некоторые клинические испытания уже продемонстрировали, что обезболивание от пантовых продуктов может быть сопоставимым с NSAIDs (нестероидные противовоспалительные препараты) с существенным различием, что побочные эффекты скорее будут хорошими, а не плохими, и нет никакого известного риска, связанного с долгосрочным использованием. Многие испытания в стадии реализации, но результаты еще не опубликованы.

Additional hard data is available from the veterinary community. One study by the CedarAnimalMedicalCenter in Gallup, New Mexico, found that 70% of arthritic dogs treated with antler supplements showed a positive response. This trial involved 150 animals over two years.

Veterinary experience also suggests that most users are still significantly under-dosing. A dose as high as 10 mg of antler per pound of body weight was proposed — which result in 1500 mg per day for a 150 pound human, or six 250 mg capsules.

Дополнительные точные данные получены от ветеринарного сообщества. Одно исследование из Cedar Animal Medical Center in Gallup, New Mexico, выявило, что 70 % собак с артритом при приеме добавок, показали положительную реакцию. В испытание было 150 животных более чем два года течении двух лет.

Ветеринарный опыт также показывает, что большинство пользователей принимают значительные дозировки. Была предложена дозировка — 10 мг пантов на фунт массы тела, которая для человека весом 150 фунтов эквивалентна 1500 мг в день или шесть капсул по 250 мг.

On the theoretical end of the scale, an Australian researcher from the Institute of Bone and Joint Research at the University of Sydney suggests that genetic material from antler could induce human cartilage to regenerate: «Cartilage cells can be obtained from patients with cartilage injuries at the time of arthroscopy and we propose that by inserting the collagen II related antler matrix protein gene into these cells then transplanting them back into the defect they would lay down a new matrix to repair the lesion.»

Meanwhile, researches at the University ot Texas see an important role for antler products in the fight against osteoporosis. They have identified «bone morphogenetic proteins» which, along with the fibroblast growth factors, are known to have powerful anabolic (tissue building) effects on bone.

На теоретическом уровне австралийский исследователь из Института Костных и Суставных Исследований университета в Сиднее предполагает, что генетический материал пантов мог побудить человеческий хрящ восстанавливаться: «Клетки хряща могут быть получены от пациентов с повреждением хряща во время артроскопии, и мы предлагаем, что вставленный коллаген связал белковый ген матрицы пантов в эти клетки, тогда пересаживая их в поврежденную ткань, они установят новую матрицу, чтобы восстановить повреждение».

Тем временем, исследования в Техасском университете показывают важную роль продуктов из пантов в борьбе против остеопороза. Они идентифицировали «костно-морфогенетические белки», которые, наряду с факторами роста фибробласта, как известно, производят сильный анаболический эффект на кость.

Summary: Is it safe?

When scientists ask questions, they invariably come up with more new questions than answers. This is certainly the case with velvet antler research.

In view of all the new and old uncertainties about the composition and physiological effects of velvet antler, how can we know if it is really safe for human consumption?

The answer is clearly laid out by the history of human nutrition. For millions of years, humans and human ancestors ate nearly all of the animals they killed. Blood, brains, organ meat, connective tissue, bone marrow, and every body part were all consumed, and consumed raw. It’s only in the last 125,000 years that people began cooking food on a regular basis, only in the last 10,000 years that cereal grains like wheat and rice became dominant in our diets, and only in the last century or two that non-meat animal components have been left off the plate.

Velvet antler is a way of putting back some of the things that we’re missing, things that are bodies are designed to thrive on. We can’t bring whole fresh-killed animals home to our kitchens, even if we wanted to. But we can take antler supplements.

Наши рекомендации